📉

Bayes' Theorem & Conditional Posterior Kansberekening Rekenmachine

Statistieken Gratis Direct Privé
Statistieken

Bereken bayes' theorem & conditional posterior kansberekening rekenmachine gratis en snel op CalcuSolve. Direct betrouwbare uitkomsten, formules en 100% privacy i.

Beoordeeld door Ahmad Faraz · BSCS
Laatst bijgewerkt:
Redactionele Richtlijnen

⚙ Invoerwaarden

📊 Resultaten

Posterior Kans P(A|B) & Bayesian Bijwerken Samenvatting
Posterior P(Disease / Target Event | Positive Test Result): 16.10% (Prior: 1.00%) ➔ P(False Positive | Evidence): 83.90% | LR+: 19.0x
Posterior Kans P(A | B) [Waar Positief Given Evidence]
P(A | B) = 16.102% (0.161017)
Totaal Marginaal Evidence Kans: P(B)
P(B) = 5.900% (0.059000)
Posterior Onwaar Alarm Kans: P(¬A | B)
P(¬A | B) = 83.898% (False Discovery Rate)
Posterior Given Negatief Evidence: P(A | ¬B)
P(A | ¬B) = 0.0531% (Post-Negative Risk)
Positief Likelihood Ratio (LR+ = Sens / [1 - Specificatie])
LR+ = 19.00x (Sensitivity / [1 - Specificity])
Negatief Likelihood Ratio (LR- = [1 - Sens] / Specificatie)
LR- = 0.0526x ([1 - Sensitivity] / Specificity)
✦ Grondtal / basis Tarief Fallacy & Evidence Updating Diagnose
Bayes' Theorem Inference for [Disease / Target Event] given [Positive Test Result]: [1. Bayesian Update]: Given prior base rate P(A) = **1.00%**, observing evidence B updates the posterior probability to **P(A | B) = 16.10%** (0.16102). [2. Total Evidence Probability]: Marginal likelihood of observing evidence B across the entire population is **P(B) = 5.900%**. [3. Error Probabilities]: The probability of a False Alarm given positive evidence is **P(¬A | B) = 83.90%**; the probability of the condition given negative evidence is **P(A | ¬B) = 0.0531%**. [4. Diagnostic Power]: Positive Likelihood Ratio is **LR+ = 19.00x**; Negative Likelihood Ratio is **LR- = 0.0526x**. [5. Clinical Insight]: BASE RATE EFFECT: Even with 95% sensitivity and 95% specificity, the low prior prevalence (1.00%) causes false positives (83.9%) to outnumber true positives due to the vast healthy population.
Op uw Website Insluiten

Copy and paste this code into your website.

<iframe src="https://calcusolve.com/nl/calculator/bayes-theorem-conditional-posterior?embed=true" width="100%" height="600" frameborder="0" loading="lazy" title="Bayes' Theorem & Conditional Posterior Kansberekening Rekenmachine"></iframe>

📐 Formule

Formule & Rekenmethode:
Bayes' Theorem & Law van Totaal Probability equations:
P(B) = P(B | A) P(A) + P(B | A) P( A)
P(A | B) = (P(B | A) P(A) ÷ P(B)) = (P(B | A) P(A) ÷ P(B | A) P(A) + P(B | A) P( A))
P( A | B) = 1 - P(A | B) = (P(B | A) P( A) ÷ P(B))
P(A | B) = (P( B | A) P(A) ÷ P( B)) = ([1 - P(B | A)] P(A) ÷ 1 - P(B))
Positive Likelihood Ratio: LR^+ = (P(B|A) ÷ P(B| A)) = Sensitivity1 - Specificity
Posterior Odds: Odds(A|B) = Odds(A) × LR^+

💡 Praktisch Voorbeeld

✅

Praktijkvoorbeeld voor de Bayes' Theorem & Conditional Posterior Kansberekening Rekenmachine: Stel dat een gebruiker de tool raadpleegt met een Vorig Kans P(A) [Grondtal / basis Tarief / Prevalence, e.g. 0.01 voor 1%] van e.g. 0.01, Likelihood / Gevoeligheid: P(B | A) [Waar Positief Tarief] van e.g. 0.95 (95% Gevoeligheid), Onwaar Positief Tarief: P(B | ¬A) [1 - Specificity] van e.g. 0.05 (5% Onwaar Alarm tarief, 95% Specificity). Na het invoeren van deze gegevens in het online formulier en het kiezen van de gewenste berekeningsmethode, berekent de Bayes' Theorem & Conditional Posterior Kansberekening Rekenmachine in minder dan een seconde de exacte uitkomsten en toont een heldere uitsplitsing. Hierdoor krijgt de gebruiker direct een betrouwbaar en realistisch inzicht in de totale verhoudingen, zonder ingewikkelde handmatige formules of spreadsheets te hoeven opstellen. Dit maakt het eenvoudig om direct gefundeerde vergelijkingen te maken en weloverwogen beslissingen te nemen.

📖 Over Bayes' Theorem & Conditional Posterior Kansberekening Rekenmachine

De Bayes' Theorem & Conditional Posterior Kansberekening Rekenmachine

Hoe gebruik je deze calculator

Voer uw Vorig Kans P(A) [Grondtal / basis Tarief / Prevalence, e.g. 0.01 voor 1%], Likelihood / Gevoeligheid: P(B | A) [Waar Positief Tarief], Onwaar Positief Tarief: P(B | ¬A) [1 - Specificity], Hypothesis / Voorwaarde A Label, Evidence / Toets Resultaat B Label. De resultaten worden onmiddellijk bijgewerkt wanneer u een waarde wijzigt.

De Formule

Formule & Rekenmethode:

Bayes' Theorem & Law of Totaal Probability equations:

P(B) = P(B | A) P(A) + P(B | A) P( A)

P(A | B) = (P(B | A) P(A) ÷ P(B)) = (P(B | A) P(A) ÷ P(B | A) P(A) + P(B | A) P( A))

P( A | B) = 1 - P(A | B) = (P(B | A) P( A) ÷ P(B))

P(A | B) = (P( B | A) P(A) ÷ P( B)) = ([1 - P(B | A)] P(A) ÷ 1 - P(B))

Positive Likelihood Ratio: LR^+ = (P(B|A) ÷ P(B| A)) = Sensitivity1 - Specificity

Posterior Odds: Odds(A|B) = Odds(A) × LR^+

Rekenvoorbeeld

Praktijkvoorbeeld voor de Bayes' Theorem & Conditional Posterior Kansberekening Rekenmachine: Stel dat een gebruiker de tool raadpleegt met een Vorig Kans P(A) [Grondtal / basis Tarief / Prevalence, e.g. 0.01 voor 1%] van e.g. 0.01, Likelihood / Gevoeligheid: P(B | A) [Waar Positief Tarief] van e.g. 0.95 (95% Gevoeligheid), Onwaar Positief Tarief: P(B | ¬A) [1 - Specificity] van e.g. 0.05 (5% Onwaar Alarm tarief, 95% Specificity). Na het invoeren van deze gegevens in het online formulier en het kiezen van de gewenste berekeningsmethode, berekent de Bayes' Theorem & Conditional Posterior Kansberekening Rekenmachine in minder dan een seconde de exacte uitkomsten en toont een heldere uitsplitsing. Hierdoor krijgt de gebruiker direct een betrouwbaar en realistisch inzicht in de totale verhoudingen, zonder ingewikkelde handmatige formules of spreadsheets te hoeven opstellen. Dit maakt het eenvoudig om direct gefundeerde vergelijkingen te maken en weloverwogen beslissingen te nemen.

Uw resultaten begrijpen

Gebruik uw resultaat als startpunt en valideer het in de context van uw specifieke geval. Test twee of drie varianten om de gevoeligheid te begrijpen. Raadpleeg voor ingrijpende beslissingen een tweede bron of deskundige.

💡 Methodologische Standaarden & Rekenprecisie

  • Alle berekeningen worden 100% lokaal in uw browser uitgevoerd met behulp van geverifieerde wiskundige algoritmes.
  • De rekenresultaten zijn bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden; verifieer kritische projecten met gekwalificeerde deskundigen.
  • Zorg voor een correcte selectie van eenheden bij de invoervelden om maximale rekenkundige precisie te waarborgen.
  • Een herberekening is raadzaam wanneer uitgangspunten, invoerparameters of externe omstandigheden wijzigen.

De resultaten zijn uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde professional.

❓ Veelgestelde Vragen

Hoe berekent de Bayes' Theorem & Conditional Posterior Kansberekening Rekenmachine de uitkomsten?

De Bayes' Theorem & Conditional Posterior Kansberekening Rekenmachine gebruikt gevalideerde wiskundige formules en actuele standaarden om op basis van uw invoer direct exacte resultaten te genereren, volledig lokaal in uw webbrowser.

Op welke standaarden en richtlijnen is deze rekenmachine gebaseerd?

De rekenmethodiek sluit aan bij de officiële normen en aanbevelingen van onder meer het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en internationale statistische methodologieën, waardoor u verzekerd bent van wetenschappelijk en rekenkundig betrouwbare uitkomsten.

Kan ik de berekeningen exporteren of opslaan?

Ja, u kunt uw berekeningsresultaten eenvoudig downloaden als CSV-bestand, printen of opslaan als PDF, of de unieke link delen voor later gebruik.

Andere Rekenmachines